tisdag 27 november 2007

Sosserasism

Den här bloggen var ju tänkt att mest handla om musik. Men när ledande sossar häver ur sig rassistiska dummheter så kan jag inte hålla mig. Där här var någoting av det mest korkade jag har hört på länge.
DN rapporterar idag att sossarnas Göran Johansson i Göteborg vill "utvisa alla insmugglade flyktingar". Han säger även att "I och med att vi inte säger något är det ju faktiskt en tyst acceptans av människosmuggling". Han verkar inte ha någon större koll på flyktingars situation eller vad som är problemet med människosmugling. Helt klart är att människosmugling är en synisk bransch som utnytjar männsikor som har det svårt. Men lösningen är ju inte att vi behandlar dom ännu hårdare. Johannson tycker att lösningen på problemet är att skicka tillbaka flyktingarna och låta dom komma tillbaka "den vanliga" vägen. Problemet är ju att det inte finns någon "vanlig" väg för dom här männsikorna då hade dom ju tagit den från första början. Sverige och Eu har gjort det så svårt att få visum så man lämnar människor som har legitima asylskäl till att vända sig till ohederliga smuglare. Problemet är inte smugglarna problemet är stater i Europa som värgar hjälpa människor i behov av asyl.

En annan fråga som väcks i och med det här är varför det har växt fram ett så stakrt motstånd mot irakier. Först pågår det tydligen ingen väpnad konflikt i landet så man tycker att dom kan bo kvar och sen är sättet dom kommer hit på ett problem.
En anledning är ju den vanliga rassismen om finns i vårt land, oavsett hur fin självbild vi har. Sen tror jag att många har svårt att smälta det faktum att USA:s invansion inte gick så bra som dom hade lovat. Man vägrar helt enkelt erkänna att det hela blev en katastrof med resultat att en hel massa irakier kommer i kläm.

Inga kommentarer: